Zanimljivosti o vodi i magnetima

O djelovanje magneta na vodu do sada je napravljeno  puno stručnih, znanstvenih  i praktičnih  istraživanja,

Nedostatak u većini istraživačkih radova je da se vrlo  malo govori o magnetu kao izvoru magnetske energije, ali i samom fizikalnom karakteru emisije magnetske energije. Naša praktična praćenja su dokazala da je voda nakon našeg  Calmag  uređaja, magnetična  ( namagnetizirana). Ako takva voda dolazi u kontakt s kamencem izvan sustava , također ga rastvara  kao kiselina. O tom svojstvu vode , trebalo bi napraviti daljnja ispitivanja , jer se otvaraju nove mogućnosti. To bi se   svojstvo moglo koristiti za ( kratkoročno)  ispiranje vodenih sustava, ali pod djelovanjem znatno jačih magneta od  standardnih koje ugrađujemo u Calmag uređaje. To bi bio jedini ne kemijski postupak ispiranja vodenih  sustava. O  načinu širenja elektromagnetskog vala govori donji prikaz elektro (crvena sinusoida) i magnetski (plava sinusoida) val. Ta dva vala se šire uvijek po 90 stupnjeva.

Ako je više iona ( slobodnih elektrona) u vodi , efikasnije je širenje magnetizma. U tom slučaju dolazimo o pojma magneo provodljivosti.

Voda sa ionima  ima karakteristike  elektrolita , pa za tu osobnost vode, vezano za magnetizam, dolazimo o novog pojma magnetolita.

Svojstva magnetizma  i elektriciteta vrlo su slična za vodu, ali nisu uvijek ista. Taj dio djelovanja magneta na vodu, specifičnosti i razlike, dio su naših daljnjih istraživanja.

Svojstvo nestlačivosti  magnetskog  polja ( to svojstvo ima i voda)  je. vrlo  interesantno za istraživanja. Naime,  poznato  je  da se na tom svojstvu kod vode, rade tzv. hidraulična pojačala, bez kojih je danas prenošenje velikih sila s malim silama  upravljanja, nezamislivo.

Moguće je da istraživanjima svojstva nestlaćivosti magnetskog polje, dođemo do zanimljivih rješenja tzv. magnetskih  pojačala.

Da rezimiram, naša istraživanja i praćenja efekata djelovanja magneta na vodu dala su nam nove pojmove pojava:

  • magneto provodljivost,
  • magnetolitna svojstva vode,
  • nestlačivosti magnetskog polja u vodi
×