Marine

PRIRODNA RJEŠENJA ZA KVALITETU PITKE VODE

marina-hramina

Instalirano marina Hramina-Murter

marina 1

Očekivati je da će marine prići izgradnji vlastitih Stanica za nadzor i kvalitetu vode u svojim sustavima. Zatražite idejno rješenje za vlastitu Stanicu za nadzor i kvalitetu vode. Ne čekajte da se pojavi problem u vašoj pitkoj vodi. Takva reakcija je uvijek puno skuplja od preventivnog djelovanja.
Calmag Inox izvodimo u veličinama do 12"  za  zaštitu od vodenog  kamenca cijelih  lokalnih  i regionalnih vodovodnih  sustava. Primjenjivo je  naročito za područja koja imaju naglašeno agresivan vodeni kamenac ( preko 30 stupnjeva njemačke tvrdoće i više).
Za takve slučajeve, gdje se taloženjem kamenca, zaštopavaju cjevovodi, obavezna je ugradnja Calmag Inox  izvedbe.

Marine u Hrvatskoj su veliki potrošači vode. Prema broju vezova (od kojih svaki ima dovod vode), do sanitarnih čvorova, restorana i ostalih potrošača pratećih službi.
Potrošnja vode u ljetnim mjesecima i do 3000 m3/mjesečno.
Prosječna potrošnja , za usporedbu,   zgrade  od  cca 10  katova  je cca 250 -300m3/mjesečno
Svi glavni cjevovodi prema marinama u Hrvatskoj su izvedeni uglavnom s NO 100 ( 4").
Obzirom na iznimno zahtjevnu klijentelu, a kako bi se osigurala odgovarajuća kvaliteta vode, preporuča se ugradnja Calmag uređaja.
Pored sprijećavanja taloženja vodenog kamenca, a prije svega, da se eliminiraju taloženja po cijevima.
Taloženja su pogodna mjesta za stvaranja bakterija (legionele i salmonele).
U tu svrhu neophodna je montaža Calmag uređaja s pripadajućim filterom, pa čak i uređaji za vlastito doziranje dezinfekcijskih sredstava (klora) ili  UV  sterilizacija.
Mi  preferiramo  UV  sterilizaciju  jer  je orjentacija  firme  na prirodnim  postupcima  i energijama  u  tretmanu  pitkih  voda.